Sp.a Heusden-Zolder legt ter voorbereiding van haar programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 haar oor te luisteren bij de bevolking en hoort de roep om een nieuw overdekt zwembad nadat enkele jaren geleden het oude, versleten zwembad werd afgebroken. 

Een dergelijk project kadert perfect binnen de visie van de partij met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen om het beleid en nieuwe projecten zoveel als mogelijk af te stemmen op alle inwoners van de gemeente Heusden-Zolder.  

Daar waar enkele jaren geleden alle leerlingen van de lagere scholen van Heusden-Zolder met de school regelmatig naar het zwembad in Zolder trokken, is het alternatief dat er momenteel is ruim onvoldoende. Op dit ogenblik kunnen slechts enkele klassen per school enkele keren per jaar terecht in de zwembaden in de ons omringende gemeenten: vooreerst omdat de beschikbare schooluren van deze zwembaden overbevraagd zijn en ten tweede omdat de kostprijs voor vervoer, ondanks een kleine financiële tegemoetkoming van de gemeente, te hoog is en blijft. Niet alleen de jeugd heeft nood aan een nieuw overdekt zwembad; ook de andere inwoners hebben het moeilijk om met de kinderen naar het zwembad te trekken voor een ontspannende zwem -en speelpartij of om regelmatig baantjes te gaan trekken.  

Ongeveer een jaar geleden nam s.pa Heusden-Zolder al contact op met haar zusterpartij in Houthalen-Helchteren om eventueel mee in te stappen in een gezamenlijk project met een andere gemeente om een nieuw zwembad te bouwen. Nu daar de keuze is gevallen op de renovatie van het zwembad in Molenheide, is het aangewezen dat de gemeente Heusden-Zolder gaat voor haar eigen project.

De informatieronde van s.pa Heusden-Zolder is overigens nog niet afgelopen. De volgende maanden zal het s.pa-caravannetje op aangekondigde tijdstippen te vinden zijn in de verschillende kerkdorpen van onze gemeente waar inwoners naartoe kunnen komen voor een gezellige babbel met een drankje en een versnapering en waar eventuele bekommernissen en noden kunnen worden aangekaart.  
S.pa Heusden-Zolder