De sp.a-lijsttrekkers voor de Vlaamse en Europese verkiezingen van 7 juni trapten woensdagavond hun Limburgse campagne af in de Nieuwe Germinal in Hasselt. Er werd met géén woord gerept over Bert Anciaux en de ruzies over de naamsverandering.

De sp.a-lijsttrekkers, allemaal mooie en jonge mensen, zijn Kathleen Van Brempt (Europa), Caroline Gennez (Antwerpen), Peter Vanvelthoven (Limburg), Freya Van den Bossche (Oost-Vlaanderen), John Crombez (West-Vlaanderen) en Pascal Smet (Brussel). Bruno Tobback (Vlaams Brabant) was er niet bij.

Na een algemene inleiding door voorzitster Gennez, kaartten de andere lijsttrekkers de verschillende onderwerpen aan die de sp.a tijdens de campagne naar voren wil schuiven. Ze liggen socialisten nauw aan het hart: tewerkstelling, belastingen, sociale zekerheid, pensioenen, overheid en leefmilieu maar géén staatshervorming.

Het mag duidelijk zijn dat de sp.a zich met deze thema's wil afzetten tegen de liberalen van Open Vld en LDD. Vooral Jean-Marie Dedecker werd regelmatig op de korrel genomen. De CD&V daarentegen werd opvallend gespaard.

Even opvallend was dat de 130 aanwezige militanten vragen konden stellen, maar dat er géén enkele vraag bij was over de recente problemen rond de naamsverandering na de toetreding van Bert Anciaux en companen. Een mogelijke verklaring is dat er voor die nieuwkomers géén enkele rol is weggelegd in de sp.a-roadshow in de vijf provincies die op 8 maart eindigt met een congres in Gent.