Lijsttrekker Caroline Gennez stelde vandaag de lijst voor waarmee ‘sp.a – jij Maakt Mechelen’ op 14 oktober naar de kiezer trekt. Met maar liefst 28 kandidaten die nog nooit eerder deelnamen aan verkiezingen, trekt de groep onder leiding van coach Caroline Gennez duidelijk de kaart van vernieuwing, ondersteund door de ervaring van o.a. oud-schepenen Karel Geys (lijstduwer) en Rita Janssens (2e lijstduwer). Zo kiest de partij op 2 voor een nieuw gezicht: Thijs Verbeurgt (34), sinds kort voorzitter van sp.a-Mechelen.

“Met een groep van dromers die doen en doeners die dromen, gaan wij voluit voor een stad die zorg draagt voor haar inwoners, een stad die betaalbaar is voor alle Mechelaars, een stad die leeft en leefbaar blijft. Ik ben bijzonder verheugd om met deze gemotiveerde groep, een staalkaart van Mechelen, naar de kiezer te kunnen trekken. Het zijn stuk voor stuk mensen die dagelijks tonen waar wij voor staan en waar wij met Mechelen naar toe willen,” aldus Caroline Gennez.

Dat ‘sp.a – jij maakt Mechelen’ resoluut kiest voor een zorgzame stad, toont zich ook in de lijst. Op 3 staat dokter en uittredend gemeenteraadslid Farid Bennasser (43) en op 4 en 5 de OCMW-raadsleden Sophie Bollen (39) en Indrani Muyldermans (35), die sinds kort ook in de gemeenteraad zetelt. Ook verderop wordt de lijst versterkt met tonnen ervaring in de zorg, met bijvoorbeeld kinderpsychiater Vera Vannooten (55).

Naast Caroline Gennez kiest ‘sp.a – jij maakt Mechelen’ met Saïda Boutakout (48) en Frieda Ardies (68) in elke kolom bovendien voor een sterke vrouw als lijsttrekker.

Jongeren krijgen bij ‘sp.a – jij maakt Mechelen’-een zeer prominente plaats met op 6 de voormalige voorzitter van de jeugdraad, Sander Demeester (31) en verder de 19-jarige Seppe Vriens, Dorien Guns (28), drijvende kracht achter M-flow, Jelle Van Praet (31), Robbe Peeters (24), Sander Maertens (20) en Tiffany Van den Abeele (21).

Met de drijvende krachten achter o.a. de Mechelse Mercado en Empty Shop, Karla Celis op plaats 8 en Sofie Vereyken op plek 10 en Joris De Groote, bekend van het Pannenkoekenhuisje in Tivoli, op 9 gaat ‘sp.a – jij maakt Mechelen’ voluit voor een ondernemend Mechelen met een groot hart voor de stad en haar inwoners.

Naast huidig gemeenteraadslid en zanger-muzikant Patrick Riguelle kleurt de lijst nog wat muzikaler dank zij nieuwkomer Edwin Korver, beter bekend als Ed, de helft van dj-duo Ed en Kim dat deze zomer ten dans speelt op Pukkelpop en vooral Maanrock.

Met de 19-jarige Seppe Vriens als jongste kandidaat en de 76-jarige Bob Velleman als nestor van de groep én kandidaten met zeer diverse achtergrond en afkomst biedt ‘sp.a – jij maakt Mechelen’ een representatieve staalkaart van het Mechelen van vandaag en morgen. “Engagement voor onze stad is de rode draad die al deze schitterende kandidaten verbindt. Met het project ‘Jij Maakt Mechelen’ ondersteunt sp.a vrijwillig initiatief voor onze stad: wij planten een bos als het stadsbestuur het nalaat, wij schenken de schitterende Oude Vleeshalle als Mercado terug aan het Mechelse publiek en met bijvoorbeeld de voorzitter van de sportraad Jurgen De Loenen op onze lijst ijveren we voor het behoud van het zwembad in Mechelen-Zuid. Participatie en inspraak dragen we bij sp.a hoog in het vaandel. Wij willen een stadsbestuur dat niet enkel kiest voor flashy éénrichtingscommunicatie maar vooral in dialoog gaat met de burger en de Mechelaar ‘au sérieux’ neemt. Ook komen we op voor de 16.000 Mechelaars die maandelijks worstelen om de eindjes aan elkaar te knopen. De strijd voor betaalbaar wonen, ook voor singles en starters, is een topprioriteit. Ook maken we resoluut de keuze voor een stad op mensenmaat. Onze groep van ‘sp.a-Jij Maakt Mechelen’ is de enige échte garantie op een sociaal en leefbaar Mechelen. Niet enkel in woorden, maar vooral in daden, dat bewijzen al onze sterke kandidate nu al elke dag, door hun engagement. We willen daar graag een verlengstuk aan breien in het volgende Mechelse stadsbestuur. Want mensen maken de stad en samen maken we Mechelen. te werken aan een warm en leefbaar Mechelen, zo besluit lijsttrekker Caroline Gennez.