Op zondagmiddag 24 juni organiseerde sp.a voor iedereen een pick-nick, beachvolley en tal van sport-en spelactiviteiten op het strand van Sint-Anneke. Hiermee wil sp.a aandacht vragen voor de grote nood aan een vrijetijdsaanbod op maat van iedereen. “Er valt enorm veel te beleven in ons district, maar jammergenoeg kan niet iedereen daar mee van profiteren. Wij willen het vrijetijdsaanbod in het district 100% inclusief maken, zodat personen met extra zorgnoden niet thuis hoeven te blijven zitten.” aldus lijsttrekker Yasmine Kherbache. 


“Maak zomeraanbod ook toegankelijk voor mensen met zorgnoden”

Iedereen moet kunnen participeren en genieten van sport en spel in het district Antwerpen. Een psychische of fysische beperking mag geen reden zijn om niet mee te kunnen doen. Met de schoolvakanties voor de deur, hebben veel ouders extra kopzorgen om voor hun kinderen een gepaste sport-of spelactiviteit te vinden. Het district Antwerpen is een van de jongste districten en toch is er amper een vrijetijdsaanbod voor de allerkleinsten en is het niet op maat van kinderen met extra zorgnoden.


sp.a maakt hiervan een prioriteit in haar programma voor het district Antwerpen. Door verenigingen die inspanningen doen om personen met een beperking te betrekken bij hun activiteiten extra te ondersteunen en de nodige infrastructuur ter beschikking te stellen. Om kinderen met extra zorgnoden met een gerust hart naar een sport-of spelactiviteit van het district te kunnen sturen, wordt voor extra omkadering of een specifiek aanbod op maat gezorgd.


“Wij willen ervoor zorgen dat geen enkele bewoner in het district zich uitgesloten voelt omdat hij of zij een beperking heeft. We hebben op onze lijst heel wat ervaringsdeskundigen staan die zeer vertrouwd zijn met de drempels waarmee personen met een beperking worden geconfronteerd “. Sascha Luyckx (nr 2 van de districtslijst).


De volledige sp.a lijst voor het district Antwerpen wordt eveneens op zondag 24 juni bekendgemaakt. Yasmine Kherbache trekt de lijst. Op twee staat Sascha Luyckx en op drie Fauzaya Talhaoui. Lijstduwer is Maya Detiège. De lijst telt opvallend veel jonge en nieuwe kandidaten zoals Stef Vonk (voorzitter Jongsocialisten) op plaats 4 en Ariane Giraneza op plaats 5. “Onze lijst is een mooie weerspiegeling van de kracht en diversiteit van het district. “ Yasmine Kherbache