Voor de nieuwjaarsreceptie kwamen bijzonder veel sympathisanten naar de Samenkomst afgezakt. Meer dan 100 aanwezigen luisterden naar de welkomstwoorden van voorzitter Hélène Vanacker en gastspreker Youro Casier, burgemeester van Wervik en kersvers Volksvertegenwoordiger.

Youro Casier had het onder andere over te hoge ziekenhuisfacturen, te hoge rusthuisfacturen. Maar ook hoe hij, dankzij het vertrouwen in anderen, als militant is kunnen groeien tot Federaal Volksvertegenwoordiger.

Voorzitter Hélène Vanacker stelde vast dat het als oppositiepartij met 3 raadsleden bijzonder moeilijk is om in de gemeenteraad op te komen tegen een overmacht van 17, die onze raadsleden in alles buiten houdt. Toch zijn zij erin geslaagd om de aankoop en plaatsing van AED-toestellen in onze gemeente te laten goedkeuren.

In de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen willen CD&V, NVA en Open VLD op één lijst deze macht nog versterken, maar de sp.a is bereid om een vuist te maken tegen deze eenheidsworst. De gemeenteraadsverkiezingen zullen niet overbodig worden in Ledegem. Reeds heel wat kandidaten meldden zich om deze strijd aan te gaan. De lijst is in opbouw.

De aanwezigen konden op de nieuwjaarsbijeenkomst ook kennis opdoen omtrent de strijd die de socialistische partij tijdens de voorgaande gemeenteraadsverkiezingen in Ledegem, Rollegem-Kapelle en Sint-Eloois-Winkel gevoerd hebben vanaf 1932 tot 2012. Ook een film omtrent de vlaginhuldiging van de BSP in 1950 en de opening van het Volkshuis in Ledegem in 1964 was te bekijken.

Dit beknopt overzicht toont dat "opgeven" niet in het woordenboek staat van de socialisten in Ledegem.