Vorig jaar verloor de Parkwegbrug zijn stabiliteit: stenen aan de zijkant vielen naar beneden door het bezwijken van de steunstructuren. Uit veiligheidsoverwegingen werd de brug vervolgens volledig afgebroken. De beheerder van de brug, Infrabel, startte de procedure voor de bouw van een nieuwe brug. Die zal echter pas klaar zijn in september 2020. “Veel te laat! De Leuvenaar verdient een snellere dienstverlening van Infrabel”, zo stelt sp.a Leuven.

sp.a Leuven betreurt de langdurige onderbreking van deze belangrijke verbinding.  Volgens Infrabel, dat instaat voor de infrastructuur van de NMBS, kan er geen werk gemaakt worden van een tijdelijke brug omdat de bestaande steunstructuren (“landhoofden” van de brug) niet meer in goede staat zijn. “Bijzonder jammer”, zegt Mich De Winter (sp.a) fractieleider in de gemeenteraad van Leuven. “Zonder deze brug is er een enorm probleem qua verkeersveiligheid en rijcomfort. Honderden scholieren kunnen op dit moment deze brug niet meer gebruiken en moeten daardoor noodgedwongen andere en minder veilige wegen opzoeken.” 

“We dringen daarom bij Infrabel aan dat er vaart wordt gezet achter de bouw van een nieuwe brug. Ook een tijdelijke oplossing wensen we nog steeds te onderzoeken”, aldus sp.a Leuven. “Waarom zou de stad niet met extra middelen kunnen bijspringen? Ik ben ervan overtuigd dat het college zijn deel van de kosten wil dragen. Deze verkeersas is te belangrijk voor de omgeving om nog tot 2020 dicht te blijven”, besluit De Winter (sp.a).