Op maandag 17 mei spelen FC Hattrick, sp.a Mechelen en een ploeg Mechelse hulpverleners een driehoekstornooi op de terreinen van Racing Mechelen. Caroline Gennez, sp.a-voorzitter en tevens groot voetballiefhebster, zal de coaching van de sp.a-ploeg voor haar rekening nemen.

De wedstrijd kadert in het voorbereidingsprogramma van FC Hattrick, de Mechelse deelnemer aan de Belgian Homeless cup. “Het Hattrick-project is een schitterend initiatief dat we op alle mogelijke manieren willen ondersteunen. We hopen dan ook dat FC Hattrick via deze oefenwedstrijden nog beter op elkaar ingespeeld raakt en op die manier haar kansen kan verdedigen op het volgende kwalificatietornooi”, aldus Caroline Gennez (sp.a).

De vzw Hattrick is de Mechelse variant van Open Stadion en bestaat uit een samenwerking tussen KV Mechelen en Racing Mechelen. Open Stadion ondersteunt en stimuleert voetbalclubs om een maatschappelijke rol te spelen en sociale projecten op te starten. Zo organiseert de vzw Hattrick een voetbaltornooi voor scholen, geeft men taallessen aan anderstaligen en werkt men aan drugspreventie. Het homeless voetbalteam dat werd opgericht valt niet onder de subsidies van Open Stadion of de overheden maar is volledig zelfredzaam. “De voetbalsport heeft een enorm groot draagvlak en dat biedt veel kansen. Open Stadion en de Mechelse Hattrick  spelen hierop in en zorgen voor een echte ‘community werking’. In het Vlaams Parlement nam ik reeds initiatieven om de subsidies die deze projecten krijgen voor meerdere jaren vast te leggen. Op die manier kunnen de verschillende community managers zich concentreren op de werking ‘op het veld’ in plaats van telkens nieuwe aanvragen te moeten indienen. Bovendien hebben dergelijke projecten tijd nodig om te groeien”, vertelt Caroline Gennez, lid van de commissie sport in het Vlaams Parlement.

FC Hattrick bereidt zich momenteel voor op het derde en laatste tornooi van de Belgian Homeless Cup, dat doorgaat op 15 juni in Brugge. Naast het sportieve tellen ook fair play en een sociaal examen mee voor de eindklassering. De uiteindelijke winnaar mag België vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap voor thuis –en daklozen in Brazilië. “Iedereen duimt voor FC Hattrick, maar maandag gaan we het hen met onze sp.a-ploeg zo moeilijk mogelijk maken. Hopen dat iedereen mijn tactische richtlijnen opvolgt”, lacht Caroline Gennez.

16.30    Verzamelen op oefenterreinen KRC Mechelen
17.10    Tornooi
18.10    einde