sp.a-gemeenteraadslid Liesbet De Keersmaecker verlaat de Mechelse gemeenteraad. De Keersmaecker krijgt een actieve deelname aan de vele commissies en raden niet langer gecombineerd met haar persoonlijke en professionele leven en haar inzet als vrijwilliger voor Mechelen. "Ik heb het als een hele eer beschouwd om de Mechelaars te mogen vertegenwoordigen als raadslid en heb dat altijd voor de volle 100% gedaan. Maar de combinatie van werk en privé is moeilijk te combineren met mijn mandaat als gemeenteraadslid. Daarom beslis ik om te stoppen als gemeenteraadslid", aldus De Keersmaecker.

Liesbet De Keersmaecker blijft actief binnen de sp.a en het Mechelse middenveld en verenigingsleven. Ze blijft namens sp.a lid van de Raad van Bestuur van Energiepunt en de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening, kortweg Gecoro. "Ik blijf me met plezier, goesting en overtuiging inzetten voor Mechelen", voegt De Keersmaecker er nog aan toe.

De Keersmaecker wordt opgevolgd door eerste opvolger, huidig OCMW-raadslid Bert Delanoeije. “Met mijn expertise en levenslang Mechels engagement inzake duurzaamheid, milieu en natuur  zal ik net als mijn voorgangster vooral de groene stem in de Mechelse gemeenteraad graag vurig verdedigen, met kritische analyses waar het moet, maar vooral met constructieve voorstellen”, zo stelt Bert Delanoeije.

Zelf wordt hij in het OCMW opgevolgd door lokaal sp.a-voorzitter Sophie Bollen, die daarmee voor het eerst een politiek mandaat bekleedt. “Veel Mechelaars hebben te maken met bestaansonzekerheid. Meer dan 1 op vijf Mechelse kinderen en jongeren leeft in armoede. Als leerkracht en jonge mama ligt dit thema me na aan het hart en ik zal het van nabij opvolgen binnen de OCMW-raad”, besluit Sophie Bollen.

Foto: hln.be