Op 12 mei, de verjaardag van Florence Nightingale, is het de Internationale Dag van de Verpleging. Over de hele wereld is er op deze dag bijzondere aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden aan de gezondheidszorg.

Verpleegkundigen, zorgkundigen, verpleegassistenten en hun logistieke collega’s zorgen voor velen, maar wie zorgt er voor hen? Zorgverleners zetten zich dagelijks met veel toewijding in voor de zorg van kinderen, volwassenen en ouderen. Geen gemakkelijke job, mentaal noch fysiek. Bovendien staat de hele zorgsector onder druk, besparen is het modewoord, tijd nemen voor zorg wordt een luxe.

sp.a gaat voluit voor een toegankelijke en betaalbare zorg met kwaliteit voor patiënt én zorgverstrekker! Ons voorstel:

1. Kwalitatieve zorg vraagt meer handen.
2. Met een betere financiering moeten de personeelsnormen omhoog.
3. Zo kunnen we zorg beter afstemmen op de zorgvrager én -verstrekker.
4. En houden we het werk in de zorg werkbaar.

Om de zorgverleners te bedanken zet sp.a hen graag extra in de bloemetjes. We delen bloemzaadjes uit, met een dikke merci.

sp.a - afdeling Menen overhandigde tussen 6u30 en 7u30 (shiftwissel) deze bloemzaadjes en boodschap aan de medewerkers van WZC Andante (Volkslaan 300 te Menen) en WZC Sint-Gerardus (Grote Molenstraat te Lauwe). Ook het zorgpersoneel van Hortensia kreeg vandaag al een bestuurslid over de vloer.

Op de foto te Menen: sp.a-raadsleden Patrick Roose en Herman Ponnet samen met de ochtendshift van WZC Andante.
Op de foto te Lauwe: sp.a bestuursleden Jean-Marie Lambrecht, Anneke Bucket, Rik Pattyn, Els Ver Eecke en Johnny Watteyn samen met de ochtendshift aan WZC Sint-Gerardus. 

Wij hopen dat u samen met ons aandacht wenst te schenken aan de vele zorgverstrekkers die ons land rijk is.