Als eerste politieke partij in Menen trapt sp.a Menen de gemeenteraadsverkiezingen af van 2018. Op 14 oktober 2018 wordt een nieuw gemeentebestuur gekozen en sp.a heeft zich hier al geruime tijd op voorbereid. sp.a heeft veel goesting om samen met de inwoners van Menen, Lauwe en Rekkem de uitdagingen voor de stad op een doordachte, maar ook ambitieuze wijze aan te gaan.

Sinds de vernieuwing en verbreding die binnen sp.a werd opgestart in 2010 kregen heel wat nieuwkomers de kans om zich te ontplooien en te engageren. Dit vertaalt zich in de wijze waarop de lijst zal worden samengesteld. Om duidelijk te maken dat we volop de kaart trekken van deze vernieuwing en verbreding geven we de top drie van onze lijst.

Patrick Roose zal de lijst trekken. Patrick is vandaag fractieleider in de OCMW-raad en is er gekend vanwege zijn inzet tegen de hoogste ligdagprijzen van gans West- & Oost-Vlaanderen in ons OCMW-woonzorgcentrum in Menen. Angelique Declercq, onze fractieleider in de gemeenteraad, en Jelle Janssens, onze ondervoorzitter, zullen plaats 2 en 3 innemen. Ook zij startten in 2013 samen met Patrick aan hun eerste legislatuur, Jelle als afdelingsvoorzitter en sinds 2015 als gemeenteraadslid. Angelique eerst als gemeenteraadslid en sinds 2014 als fractieleider. Een sterk trio dat nog versterkt wordt met de mandatarissen die de lijst vervolledigen en aangevuld zal worden met verschillende nieuwe krachten wiens naam en positie we in een later stadium zullen bekend maken.

Meer info: verslag Weekbode Menen