sp.a Anderlecht trekt over een kleine 100 dagen met 6 kandidaten naar de kiezer op de lijst PS – sp.a - cdH. Twee vrouwen staan in de top 10:

  • Elke Roex, huidig schepen van Nederlandstalige aangelegenheden en Netheid, staat op de tweede plaats. 
  • Bieke Comer, huidig OCMW-raadslid en lid van de Raad van Bestuur van de sociale huisvestingsmaatschappij Anderlechtse haard, staat op plaats 8.

Daarnaast staan drie nieuwkomers op de lijst: 

  • Fahim De Leener (plaats 15) werkt op de jeugdrechtbank 
  • student Safouane Akremi (plaats 21) 
  • arbeider Mohammed Khazri (plaats 29).  

Huidig gemeenteraadslid Hilde Duroi staat op plaats 44.

Elke Roex: “Elke kandidaat heeft zijn eigen expertise en achtergrond.  We kennen elkaar al lang en leren veel van elkaar. We zijn een hechte ploeg die vooruit wil met Anderlecht.”


Grote uitdagingen
Anderlecht is de snelst groeiende gemeente van het Brussels gewest: de laatste zes jaar zijn er meer dan 5000 inwoners bijgekomen. Anderlecht staat voor heel wat uitdagingen.

Elke Roex: “De bevolking zal nog stijgen de komende jaren. We kiezen dan ook opnieuw voor een hechte samenwerking met PS en cdH om een ambitieus project te creëren: zowel op vlak van onderwijs als in de publieke ruimte. Maar we willen ook iets doen aan de werkloosheid, vooral bij jongeren. Mobiliteit en eenvoudige dienstverlening aan de bevolking zijn eveneens cruciaal om van Anderlecht een nog aangenamere gemeente te maken.”


 

Foto: van links naar rechts: Hilde Duroi, Fahim De Leener, Bieke Comer, Mohammed Kharzi, Elke Roex, Safouane Akremi