De optie om een nieuw gebouw neer te poten naast de te ontwijden kerk in Onze-Lieve-Vrouw Olen en er de diensten van gemeente en OCMW te centraliseren wordt in de wandelgangen al langer als ‘zeer realistisch’ naar voren geschoven.

Raadslid Gert Wouters:
“Toen burgemeester Seppe Bouquillon dat onlangs ook op RTV bevestigde, voelden wij dat aan als het doorbreken van de stilte die we zelf altijd hebben gerespecteerd. Vandaar dat we hebben voorgesteld om de verdere afhandeling van het dossier dan maar meteen naar de openbare zitting te verschuiven. Toen de meerderheid zich aan de oude afspraak wenste te houden en het debat achter gesloten deuren wilde voeren, hebben we besloten om de raad te verlaten.
Het is zeker niet zo dat iedereen op dezelfde golflengte zit. We geloven als sp.a niet dat alle gemeentediensten op één plaats samenbrengen de beste keuze is en dan al zeker niet aan de kerk in Onze-Lieve-Vrouw Olen. Wij zien een veel ruimere rol weggelegd voor het Sociaal Huis in Sint-Jozef Olen. Daar is in de tuin en aanpalende grond ruimte genoeg om uit te breiden. Die optie is onvoldoende onderzocht. Het Boekelhuis en het huidige gemeentehuis kunnen voor ons een functie behouden.”