Op haar nieuwjaarsreceptie trapte sp.a Ronse haar campagne op gang met de aankondiging van de top 10 die samen strijden voor een stad met een hart.


Voorzitter Freddy Verkruyssen nam voor de 150 aanwezigen het woord. "De socialisten zijn in zwaar weer terecht gekomen. Maar we mogen niet in een hoek blijven staan. We moeten daarentegen met trots terug kijken naar wat wij als socialisten hebben verwezenlijkt. Wij hebben samen met vakbond en mutualiteit een sociale zekerheid uitgebouwd die velen ons benijden, maar nu door de rechtse regeringen stelselmatig wordt afgebroken. Ook in Ronse kunnen we terugkijken op een beleidsdeelname met resultaat: betaalbare en kwaliteitsvolle zorg, een verbindende wijkwerking en de ambitieuze vernieuwing van de stad. Zaken die nu worden verkocht of teruggeschroefd. Aan ons dus om de rug te rechten en de strijd aan te gaan in het belang van alle Ronsenaars. Samen zullen we strijden voor een stad met een hart".

Daarop kondigde de partij de top 10 voor die unaniem door het partijbestuur wordt naar voor geschoven. Hierbij zijn we blij om een mix te bieden van ervaring en jong talent. Een lijst die de diversiteit van onze stad weerspiegelt. Twee figuren die hierbij ontbreken zijn OCMW-raadslid Sylvie Miclotte en gemeenteraadslid Sylvie De Bie. Beiden waren aanwezig om de lijst te steunen, maar geven aan dat na vele jaren van politiek engagement, zij nu graag even de tijd nemen om andere doelstellingen na te streven. "We zullen deze twee sterke vrouwen zeker missen, maar respecteren hun keuze" vatte Freddy Verkruyssen het samen. De top 10 van de partij ziet er als volgt uit:

  1. Pol Kerckhove
  2. Machtelt Stroobants
  3. Koen Haelters
  4. Gunther Deriemaker
  5. Allal Abdellati
  6. Björn Bordon
  7. Sonia Azouzi
  8. Philippe Vallez
  9. Jean-Pierre Stockman
  10. Philippe Vallez

Als campagnebeeld kozen de socialisten voor een groot hart waarin Ronse centraal staat. Voor sp.a staat dit symbool voor een andere politiek. Tegenover een kil beleid die groepen tegen elkaar opzetten en mensen aan hun lot overlaat, stellen wij een verbindende, sociaal en duurzaam verhaal waarbij men niet enkel investeert in bakstenen, maar ook in vooral in mensen. Samen met alle Ronsenaars met een hart voor de stad, zullen wij strijden voor een stad met een hart. 


- Foto SDR