Hubert Celen maakt gedurende 33 jaar deel uit van de Molse gemeenteraad. Hij was schepen van financien, jeugd,sociaal beleid en ontwikkelingssamenwerking tussen 1983 en 2000. Mooie projecten zoals Pionier, de verzustering met Santo Tomas en de oprichting van de voorschoolse kinderopvang ‘ t Molleke werden door hem in de steigers gezet. Ook vandaag zijn deze initiatieven nog bijzonder actueel.
Hubert vond het dan ook bijzonder mooi dat de Molse sp.a na de verkiezingen in 2012 terug deel kon uitmaken van de meerderheid .
Met veel enthousiasme begon ik aan een nieuw schepenmandaat, vertelt Hubert. Bevoegdheden zoals personeel, sociale zaken, woonbeleid, armoede, gelijke kansenbeleid en ontwikkelingssamenwerking waren een kolfje naar mijn hand. En ook ‘t Molleke kwam weer onder mijn hoede. Maar nu is het genoeg geweest. Al doe ik mijn werk nog met veel overgave, ik besef dat er ook nog andere dingen zijn in het leven. Mijn partner, familie en vrienden verdienen meer aandacht en ik heb 101 plannen om de tijd die zal vrij komen, in te vullen.


Uiteraard deed de aankondiging even schrikken, zegt eerste schepen Kathleen Deckx,. Hubert is een vaste en zeer betrouwbare waarde in onze partij. We hebben samen, zij aan zij, meerdere verkiezingen gevoerd. Zo iemand gaan we natuurlijk missen.
Maar we begrijpen zijn beslissing uiteraard en zo kunnen we de kans geven aan jong talent.
Met zijn 31 jaar draait Tomas Sergooris al een hele tijd mee in de afdeling. Tomas woont in Mol – Rauw. Hij is daar heel actief in het verenigingsleven. Tussen 2009 en 2014 was hij parlementair medewerker. Nu is hij aan de slag als arbeidspsycholoog. Naast zijn mandaat van gemeenteraadslid, maakt hij deel uit van het Nicacomité en is hij voorzitter van Jeugdhuis Tydeeh.
“ Ik ben heel blij dat ik deze kans krijg, zegt Tomas. De bevoegdheden zijn echt op mijn lijf geschreven. En het doet mij ook veel plezier dat ik de bevoegdheid jeugd kan overnemen van mijn sp.a collega Paul Vanhoof. Mijn ervaring als voorzitter van het jeugdhuis zal hierbij goed van pas komen. Paul neemt er dan op zijn beurt de bevoegdheid woonbeleid bij. Zo is alles weer mooi in evenwicht en kunnen we verder aan de slag!”