De Sp.a Sint-Katelijne-Waver neemt afscheid van haar voorzitter Dirk Knegtel. Dirk neemt ontslag uit al zijn functies binnen de partij en legt zijn mandaat van OCMW raadslid neer. Zijn drukke beroepsactiviteiten laten het niet toe in dit druk verkiezingsjaar zijn taak als voorzitter naar behoren uit te oefenen. Ook wordt hij kortelings benoemd tot werkend rechter in sociale zaken : een politiek mandaat is hiermee onverenigbaar.

“ Met spijt dien ik deze stap te zetten. Ik heb mooie jaren beleefd binnen de partij en binnen het OCMW. Ik hoop dat de partij op hetzelfde élan kan verder werken en wens hen het beste bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.” aldus Dirk Knegtel. Ook Sp.a-schepen Servaas De Vries betreurt zijn vertrek: “ Dirk is jaren mijn compagnon de route geweest. Onder zijn voorzitterschap heeft de partij twee legislaturen mee bestuurd binnen het schepencollege. Dirk mag terecht fier zijn wat hij voor de katelijnse gemeenschap gedaan heeft.”

Voorlopig neemt Servaas De Vries het voorzitterschap waar. Na de gemeenteraadsverkiezingen zullen er bestuursverkiezingen worden gehouden. Jean-Marc Lauwers volgt Dirk op bij het OCMW.