OCMW Temse zet zich verder in in de strijd tegen de kinderarmoede via gezonde maaltijden.  Zo’n 9 maanden geleden opende het Kidsresto, waarbij op woensdagmiddag betaalbare en gezonde maaltijden aan kinderen en hun ouders wordt geserveerd.  De ouders betalen daarbij een bedrag, afhankelijk van hun gezinsinkomen.  Op deze manier worden kwetsbare gezinnen uit hun isolement gehaald.

Op het Bijzonder Comité Sociale Zorg van  maandag 19 juni werd beslist om ook mee in te stappen in het project “Aan tafel in 1-2-3 euro” van Colruyt.  Het project werd opgestart en uitgetest door OCMW en Colruyt Kortrijk en loopt ondertussen al in zo’n 50 andere gemeenten. 

OCMW – raadsleden Pascal De Dycker en Magda De Meyer juichen de invoering van dit project in de strijd tegen de alsmaar stijgende kinderarmoede in onze gemeente toe: “In de nieuwste Kinderarmoede – index kent Temse 16,1% kansarme kinderen en jongeren (3,3% boven het Vlaamse gemiddelde).  Dat is hallucinant!” 

“Het is niet makkelijk om met een leefloon rond te komen, daarom selecteert het kwetsbare gezinnen met minimum 1 thuiswonend kind binnen haar cliënteel.  De geselecteerde gezinnen krijgen daarna tweewekelijks een receptenboekje toegestuurd met verrassende, gezonde recepten die je kan klaarmaken voor maximum 3 euro per persoon.  Als de deelnemers aan het project in de twee weken dat het receptenboekje geldig is boodschappen doen, dan zijn ze zeker dat de rekening nooit méér is dan de 1, 2 of 3 euro in het boekje, ook al is er net een prijsverhoging of weegt hun stuk groente of fruit net iets meer dan in het recept. Hun XTRA - kaart verrekent dat prijsverschil meteen. Zo hoeven ze zich geen zorgen te maken dat de rekening hoger zal zijn of dat andere klanten iets zouden merken.  Gaat men in een andere winkel om deze producten, telt de voorgestelde prijs natuurlijk niet meer.”