Vorige week kondigde het stadsbestuur aan dat de stadsdiensten een charter zullen ontwikkelen om zwaar verkeer net voor en na schooltijd te vermijden.

sp.a reageert tevreden. Tijdens de gemeenteraad van oktober vorig jaar pleitte gemeenteraadslid Sam Van de Putte al voor het afsluiten van een werftransportcharter met de bouwsector waardoor aannemers net voor en na schooltijd niet met zware werfwagens in de buurt van schoolpoorten komen. “Het is goed dat de stad dit wil uitbreiden naar alle vormen van zwaar verkeer. Het vele verkeer in Aalst zorgt nu al voor een onveiligheidsgevoel bij heel wat leerlingen, leekrachten en directies. Gezien de vele bouwactiviteiten in de Aalsterse binnenstad waarbij het werfverkeer een weg zoekt om op de bestemming te geraken, wordt de situatie aan de schoolpoorten nog gevaarlijker.”

Het ‘charter zwaar verkeer’ moet ervoor zorgen dat er aan het begin en het einde van de schooldag geen zware trucks rondrijden in de vele schoolomgevingen van onze stad. “Betere afspraken moeten leiden tot meer verkeersveiligheid aan schoolomgevingen en een betere leefbaarheid in de buurt van grote werven” besluit Van de Putte.