Op 8 maart heeft sp.a Tienen het 'Aan tafel in 1-2-3 euro'-project van Colruyt op de OCMW-raad voorgesteld.

Het concept van ‘Aan tafel in 1-2-3 euro’ is eenvoudig. Kwetsbare gezinnen met kinderen worden volledig vrijblijvend geïnformeerd door een sociale organisatie, zoals een OCMW, Centrum Algemeen Welzijn, Kind & Gezin, Huis van het Kind … De gezinnen kunnen zich vrijwillig inschrijven, waarna ze exclusief om de twee weken een Colruyt-receptenboekje in de bus krijgen. Dat bevat telkens zes gemakkelijke en kindvriendelijke recepten en de bijhorende boodschappenlijstjes. Elk recept is goed voor drie ruime porties en kost gegarandeerd niet meer dan 1, 2 of 3 euro per portie. Daarin is de prijs van de volledige verpakking inbegrepen, ook al is er voor het recept minder nodig. Zo weten de mensen vooraf exact wat ze betalen aan de kassa. Het receptenboekje bevat ook tips om de kinderen te laten meehelpen en om van de restjes nog iets lekkers te maken.

Om de deelnemers ook in de praktijk te ondersteunen, zetten sommige organisaties kookdemonstraties op om samen recepten te bereiden. Of ze vragen de lokale Colruyt-winkel om een rondleiding te organiseren, waarbij winkelmedewerkers tips geven hoe je efficiënt en goedkoop boodschappen kan doen. (bron: https://www.colruytgroup.com/wps/portal/cg/nl/home/pers/press-releases/colruyt%20bereikt%20meer%20dan%202.000%20gezinnen%20met%20sociaal%20project/)


Armoedebestrijding is en blijft één van de speerpunten van de sp.a en wij geloven ook dat dit een taak van de overheid is en blijft, maar wanneer private partners willen meedenken, moeten we dit ook durven omarmen.


Met dit project worden meer dan 2000 gezinnen bereikt en reeds een 100-tal gemeenten zijn hierin gestapt. Het voorstel van sp.a Tienen werd op de OCMW-raad vanavond dan ook meteen met een grote eensgezindheid onthaald door alle partijen. 

Dit kwam tot stand door de samenwerking tussen Bart Thomas, OCMW-raadslid sp.a Tienen en Tamara Stiers, kandidate sp.a Tienen voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018.