Als progressieve partij kiest sp.a Torhout er voor om een flink aantal jonge kandidaten op de lijst te plaatsen. Dit omdat we er van overtuigd zijn dat hun frisse kijk op een aantal zaken kan bijdragen aan een vernieuwend en toekomstgericht beleid en we uiteraard ook de voeling met de jeugd van vandaag willen behouden.

Tijs Deheegher (24) is hoofdleider van de Torhoutse KSA-afdeling. Hij is ook tewerkgesteld in het jeugdwerk. Timothy Lasat (21) is op dit moment nog hoofdleider van de Chirojongens Don Bosco, maar wordt binnenkort opgevolgd door Karel Jonckheere (20). Karel is student, net als Emmy Vermaut die hoogstwaarschijnlijk de jongste Torhoutse kandidate wordt. Zij viert in september 2018 haar achttiende verjaardag. Emmy treedt in de voetsporen van haar moeder Vanessa Jodts, gemeenteraadslid voor sp.a in Torhout. Vervolgens hebben we Lindsey Lips, 30 jaar en als jonge mama van een zoontje goed op de hoogte van de noden van gezinnen in Torhout. Hetzelfde geldt voor Ine Debruyne (30), van wie we reeds bekend maakten dat zij vanop de 2e plaats mee de lijst aanvoert.

Met maar liefst 6 jongerenkandidaten, 3 heren en 3 dames, zijn we er van overtuigd dat de Torhoutse jeugd goed vertegenwoordigd wordt. Eveneens zetten we hiermee sterk in op vernieuwing en verjonging. Aan enthousiasme bij deze 6 kandidaten alvast geen gebrek.