Op 22 september was het in Vlaanderen Car Free Day. Op deze laatste dag van de Week van de Mobiliteit werd de bevolking aangespoord om de auto thuis te laten en volop voor de fiets of het openbaar vervoer te gaan. Spa. Ronse nam van de gelegenheid gebruik om handtekeningen in te zamelen voor meer treinen van en naar Ronse.

De Week van de Mobiliteit is in Ronse eigenlijk ongemerkt voorbij gegaan. Terwijl heel wat andere stadsbesturen tal van acties hadden gepland, leverde in Ronse enkel de scholengemeenschappen een inspannin. Ironisch genoeg bleek net deze week dat de gemeenschapswachten van de stad niet langer het verkeer aan de scholen zouden regelen. Dat terwijl uit het recent gepubliceerd verkeersonderzoek van het Laatste Nieuws net blijkt dat in Ronse maar liefst 52% van de ouders bang is om hun kind met de fiets naar school te sturen.

Voor sp.a Ronse stond deze week in het kader van een beter openbaar vervoer. Op haar initiatief vertrok er een schrijven van alle partijen naar de Minister van Mobiliteit waarin om een beter treinaanbod wordt gevraagd. Tegelijk werd er ook een online petitie gelanceerd om de vraag bij de inwoners aan te tonen. Vandaag, op Car Free Day, stond sp.a aan het station om nog wat extra handtekeningen te verzamelen. “Met de papieren handtekeningen van vandaag overschrijden we de kaap van de 500. Dat is toch al een duidelijk signaal van de Ronsenaars aan de bevoegde Minister.” stelt gemeenteraadslid Gunther Deriemaker.

Wie de online petitie nog wel tekenen, kan dit via deze link.