Er zit leven in de stad. Steeds meer Antwerpenaars steken hun handen uit de mouwen en bouwen elke dag mee aan een warmer en beter Antwerpen. In een stad leven veel mensen samen op een kleine oppervlakte. Daarom zijn mooie en veilige straten en pleinen ook in Antwerpen cruciaal. Om je veilig te verplaatsen en om mensen te ontmoeten. sp.a voert daarom actie voor de invoering van Leefstraten in Antwerpen.

In onder meer Gent wordt al met Leefstraten geëxperimenteerd. Bewoners bouwen er hun straat om tot hun droomstraat. Door samen een deel van de straat autoluw of zelfs autovrij te maken en een andere plek voor geparkeerde auto’s te zoeken (bv. in een buurtparking) komt er ruimte vrij voor ontmoeting en gemeenschapsgroen. "Zo geven we de straat terug aan de Antwerpenaars", zegt de partij. "Elke Leefstraat is anders. Telkens wordt vertrokken vanuit de wensen en noden van de bewoners. Met al hun dromen gaat men aan de slag."

Volgens sp.a moet er ook in Antwerpen ruimte zijn voor dergelijk initiatief. Daarom richtte de partij vandaag een pop-up leefstraat in in de Steenhouwersvest in Antwerpen.