Deze voormiddag stelde sp.a Borgerhout haar programma en haar lijst voor de districtsraadsverkiezingen van 14 oktober voor. Centraal staat het vergroten van het Bruto Borgerhouts Geluk. Hiervoor schuift sp.a 10 inhoudelijke geluksbrengers naar voor.  Deze worden gedragen door een zeer dynamische en nieuwe ploeg van 25 kandidaten.  Lijsttrekster is districtsburgemeester Stephanie Van Houtven.


sp.a, voor een Gelukkig Borgerhout

Het afgelopen jaar bevroeg sp.a Borgerhoutenaren over hun dromen.  9 keer op 10 was het antwoord heel eenvoudig: “gewoon, gelukkig zijn”.Stephanie Van Houtven: “Geluk is heus geen hol begrip.  Uit wetenschappelijk onderzoek weten we dat geluk mee wordt bepaald door je (leef)omgeving, het sociaal contact en de mate waarin je de dingen rondom jou mee in beweging kan zetten.  Onze missie is dan ook duidelijk: wij willen van Borgerhout het gelukkigste district van ’t Stad maken.”

sp.a Borgerhout heeft tien voorstellen klaar – tien zogenaamde geluksbrengers – om komende legislatuur het Bruto Borgerhouts Geluk te vergroten:


1.     Een geluksbarometer voor Borgerhout

2.     Verkeersveiligheid is een absolute topprioriteit

3.     Propere, autoluwe straten met bomen maken gelukkig

4.     Van een Turnhoutsebaan naar een Turnhoutselaan

5.     Investeren in buurtinfrastructuur die doet ontmoeten

6.     Een kwalitatief en laagdrempelig vrijetijdsaanbod geeft kinderen en jongeren een duwtje in de               rug

7.     Geen enkele Borgerhoutenaar blijft achter

8.     Borgerhout wordt het eerste partnerdistrict van Antwerpen

9.     Jongeren aan het werk

10.  Ondernemen ondersteund

Voor het programma: zie bijlage 1

sp.a Borgerhout, echte vernieuwing

Van de 25 kandidaten op de Borgerhoutse sp.a-lijst, presenteren er zich op 14 oktober maar liefst 18 voor het eerst aan de kiezer.  De afgelopen legislatuur is de Borgerhoutse sp.a-afdeling immers grondig vernieuwd én verjongd.  De lijst wordt getrokken door Borgerhouts districtsburgemeester, Stephanie Van Houtven.  Op plaats 2 staat verruimer en oud-districtsraadsvoorzitter Farid Hemdane. De top 5 wordt verder gevormd door nummer 3 Aïssatou Cissé (die met haar 19 lentes de jongste kandidate is in Borgerhout), plaats 4 Koen Van Roey (raadslid en voorzitter sp.a Borgerhout) en Mohamed Zougagh (actief binnen Steunproject vzw) op plaats 5. De lijst wordt geduwd door sp.a-Antwerpen-ondervoorzitter Annemie Verbeiren en districtsraadsvoorzitter, Aotman El Guazani.

Van Houtven: “Borgerhout bestaat uit gelukszoekers vanuit alle werelddelen en van alle leeftijden. sp.a Borgerhout kan dus alleen maar een weerspiegeling zijn van deze Borgerhoutse realiteit.   Onze lijst is samengesteld uit 25 Borgerhoutenaren die actief zijn in hun buurt en in het verenigingsleven. Deze 25 enthousiaste Borgerhoutenaren hebben roots in negen verschillende landen.  We hebben de jongste én de oudste Borgerhoutse kandidaten op onze lijst, en naast bewoners uit intra-muros ook sterkhouders uit extra-muros.  Vijf verruimers komen ons voeden met hun expertise en enthousiasme, omdat ze geloven in ons en het project waaraan wij in Borgerhout werken.  Nieuwe zuurstof voor een volgende legislatuur is dus verzekerd!”

Voor de volledige lijst: bijlage 2