Arbeiders liggen aan de oorsprong van de socialistische partij en een goede samenwerking met de vakbond brengt de beweging vooruit.
Daarom staan op de lijst van Sp.a vooruit Liedekerke, kandidaten die weten wat het is om de werkmensen te ondersteunen. Naast lijsttrekker Dirk Lodewijk en de eerder aangekondigde Johan Plas wordt de lijst volop gesteund door syndicalisten.

Het is dan ook met trots dat de voorzitter van Sp.a voouit, Jan Velleman, 2 nieuwe strijdvaardige kandidaten voorstelt:

Ann Van den Borre (links)  is 53 jaar en zeer sociaal geëngageerd. Zij komt op voor de gewone man en vrouw in de straat. De ongelijkheid tussen mannen en vrouwen is één van haar voornaamste drijfveren. Ann is al meer dan 12 jaar actief als militante van het ABVV. Zij heeft al veel jaren op de teller als lid van verschillende comités binnen de bedrijven. In een typische werknemerswereld is zij uiteraard ook lid van het vrouwencomité van ABVV Brussel.

Zich inzetten voor anderen is voor Jelle Van Der Weeën (rechts) een tweede natuur. Jelle werkt bij het lokale ABVV kantoor en geeft zich altijd volledig om werkzoekenden met raad en daad bij te staan. Als tiener stond hij reeds op de barricaden om te ijveren voor het homohuwelijk. Als vrijwilliger zet hij zich in voor tal van sportclubs. Jelle is ook secretaris van de lokale Sp.a afdeling en wil streven voor een warm, bruisend en fier Liedekerke waar iedereen zich thuis voelt.