Jeugd en verscheidenheid zijn speerpunten van sp.a vooruit. Het is dan ook met trots dat voorzitter Jan Velleman drie zeer jonge, frisse nieuwe gezichten voorstelt.

Viktor Albakov (Links) is 26 jaar en studeert binnenkort af aan de Vrije Universiteit Brussel. Als jongere is hij gebeten door de lokale politiek. Hij stelt zich graag kandidaat om de Liedekerkenaren te vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Liedekerke ligt hem nauw aan het hart: “Onze gemeente en inwoners hebben mij en mijn familie goed opgevangen toen we hier aankwamen uit Rusland in 2001.”, zegt Viktor. Als jongere, muzikant, en politicoloog is hij sterk geïnteresseerd in wat er gebeurt in onze gemeente, en hij wil zich hiervoor graag actief inzetten.

Als eerstejaarsstudente Sociaal Werk droomt Rita Balon (Midden) (25 jaar) van een werkelijkheid waar iedereen gelijke kansen krijgt. Haar congolese rots zetten haar aan om hier voluit voor te ijveren. Rita kiest voluit voor sp.a vooruit omdat ze zich welkom voelt in deze groep van enthousiaste mensen die open staat voor nieuwe ideeën en die zich 100% wil inzetten voor de sociale en maatschappelijke noden van alle Liedekerkenaren. “Ik ben graag op de hoogte ben van het reilen en zeilen in Liedekerke. Ik wil graag een steentje bijdragen om het wonen in 'Likert city' nog aangenamer te maken.”, stelt Rita.

Anton Maes( Rechts) is met zijn 19 lentes de jongste op de lijst van sp.a vooruit en ongetwijfeld één van de jongste kandidaten van Liedekerke. Hij is student politieke wetenschappen aan de Universiteit van Gent en secretaris van de Jong Socialisten Pajotteland. Sinds zijn kindertijd volgt hij de Liedekerkse politiek op de voet. “19 jaar lijkt jong en onervaren, maar ik zie dat zelf als een troef”, zegt Anton. “Mijn blik op wat Liedekerke nodig heeft, is die van de jongeren. Wij zijn de toekomst. Ik wil de stem van de jongeren laten horen voor een Liedekerke waar jong én oud, ongeacht herkomst, gelukkig samenleeft en zichzelf kan ontwikkelen in een groene, aangename en verdraagzame omgeving.”