MECHELEN - De stad Mechelen laat een tweede schatting opmaken voor de verkoop van de Nekkerhal. “De waarde ervan is veel te laag geschat”, zegt gemeenteraadslid Karel Geys (sp.a).

Wij willen zeker zijn dat de stad de verkoopwaarde van de Nekkerhal niet te laag heeft ingeschat. Voor de parkeerruimte rondom het evenementengebouw vertrekt men van een schatting van 25€/m². Als je weet dat parkeren daar momenteel 6 euro kost, dan kan je veronderstellen dat dit een grote waarde heeft. Meer nog, uit een eerdere schatting voor de ontwikkeling van de nieuw brandweerkazerne, aansluitende op deze site, werd de waarde op 200€/m² geschat.

"Wanneer de evenementenhal onder de prijs wordt verpatst, dan zijn alle Mechelaars hier de dupe van. Mechelen draagt nu al een enorme hoge schuldenlast, het is niet de moment, noch verstandig, om zulke cadeau’s uit te delen." stelt Karel Geys ongerust.

Mechelen hoopt minstens 12,5 miljoen euro te krijgen voor de evenementenhal. Een landmeter heeft de waarde van het complex op 11,7 miljoen geschat. De oppositie denkt daar anders over. “Ik ben ongelofelijk verbaasd over die schatting. Ze gaat uit van een grondprijs van 70 euro per vierkante meter, waarbij men zich vergist over het aantal vierkante meters. Daardoor is de schatting 700.000 euro in het nadeel van de stad”, stelt gemeenteraadslid Karel Geys (sp.a).

"Minstens 17 miljoen waard"

Hij meent ook dat de stad de waarde van het gebouw te laag inschat. “750 euro per vierkante meter voor de hal zelf, 500 euro voor de bijgebouwen en voor de aanleg zelfs maar 50 euro per vierkante meter. Daar wordt nog een percentage voor de ouderdom, het frequent gebruik en het onderhoud van de gebouwen voor afgetrokken. Op die manier gaat 63% van de waarde verloren, wat van de Nekkerhal een krot maakt. In mijn berekening kom ik uit op een waarde van minstens 17 miljoen”, legt Geys uit.

ARTIKEL gepubliceerd in GVA op 26/10/2017