Afgelopen dagen ontstond er bijzonder veel commotie rond het plots en het drastisch schrappen van de reclamestoet tijdens de kermisweek. Volgens sp.a Geraardsbergen is dit een gemiste kans. “We kunnen begrijpen dat men elk evenement onder de loep wil nemen om te bekijken of men dit kan verbeteren of verduurzamen “ zegt Emma Van der Maelen. “Maar met het plots schrappen van de reclamestoet, zonder ook maar een alternatief voor te stellen is de bal volledig misslaan”. Opnieuw moet sp.a Geraardsbergen vaststellen dat Open VLD doelloos achter de feiten loopt, zonder ook maar enig besef te hebben waar men naartoe wil.

Als de reclamestoet al enkele jaren ter discussie staat volgens schepen Veronique Fontaine, waarom werd er dan nog geen traject opgezet om een waardig, duurzaam alternatief te vinden vraagt sp.a Geraardsbergen haar af. “ Open VLD pakt maar al te graag uit dat men de inwoners betrekt bij het beleid. In de praktijk moeten we vaststellen dat dit maar loze woorden blijven” besluit Emma Van der Maelen.

Voor sp.a Geraardsbergen blijft het belangrijk dat de lokale handelaars ook hun plaats krijgen in de kermisweek. “ Geraardsbergen zou zijn lokale handelaars juist meer in de picture moeten zetten om hun net dat extra duwtje in de rug te geven. ” vult Van der Maelen aan.

Met sp.a Geraardsbergen willen we dan ook het goede voorbeeld geven. We roepen alle inwoners, handelaars, geïnteresseerden,… dan ook op om hun suggesties voor een waardig alternatief door te sturen. Iedereen kan dit doen door hun idee door te sturen naar emma.vandermaelen@telenet.be of hun idee te posten op de facebookpagina van sp.a Geraardsbergen.

sp.a Geraardsbergen engageert zich om deze voorstellen volgende maand voor te leggen op de gemeenteraad en op deze manier nog een waardig alternatief te kunnen aanbieden.