Tijdens haar Gezinsdag pakte sp.a uit met een reeks voorstellen die gezinnen wat meer ademruimte moeten geven. Het optrekken van de kinderbijslag tot 150 euro, wat de overheid 1 miljard zou kosten, sprong het meest in het oog. Met bijna 4.000 inschrijvingen was het de eerste keer sinds 1985 dat sp.a nog eens zoveel volk op de been kreeg voor een partijbijeenkomst.

"Wij zijn een progressieve gezinspartij", verkondigde sp.a-voorzitter Caroline Gennez in Planckendael. "Het gezin is de plaats bij uitstek voor zorgzaamheid en dat is voor de Vlaamse socialisten belangrijk." sp.a wil opkomen voor alle gezinnen, niet alleen voor het 'klassieke gezin', maar ook voor nieuw samengestelde gezinnen of gezinnen met ouders van hetzelfde geslacht. "De overheid moet zich met persoonlijke keuzes niet moeien", zei Gennez. "Je persoonlijke keuze mag nooit aanleiding geven tot discriminatie."

Ze zette een aantal gezinsondersteunende voorstellen op een rij: het verhogen van de kinderbijslag, het geleidelijk optrekken van het ouderschapsverlof tot één jaar en een gelijkschakeling van de tarieven in de privé en publieke kinderopvang. Gennez: "Dat alles kost veel geld, maar een rijke samenleving als de onze moet zich dat kunnen veroorloven."