In Maasmechelen vormden sp.a en Groen bij de verkiezingen van 2006 en 2012 een gemeenschappelijke kartellijst. “In 2018 zal sp.a afzonderlijk naar de kiezer trekken”, zeggen lokaal voorzitter Freddy Dolmans en lijsttrekker Daan Deckers. “Dat besliste ons afdelingsbestuur afgelopen week.”

Voorzitter Freddy Dolmans: “Binnen sp.a Maasmechelen hebben we de verplichte oppositiekuur nuttig besteed om een vernieuwingstraject uit te zetten. We kozen een nieuwe, jonge lijsttrekker, we organiseerden tal van activiteiten en trokken een hoop nieuwe mensen met frisse ideeën aan. Dat enthousiasme heeft het geloof in eigen kunnen enorm versterkt. Daarom besliste ons afdelingsbestuur om de strijd om terug in de Maasmechelse meerderheid te geraken op eigen kracht te voeren.”

Lijsttrekker Daan Deckers: “We hebben de afgelopen legislatuur goed samengewerkt, en zullen dat in de fractie blijven doen tot eind 2018. Als sp.a zijn we ervan overtuigd dat we met ons inhoudelijk programmatraject en de nieuwe, frisse krachten die zich bij ons vervoegden, het verschil kunnen maken in oktober en de meerderheid kunnen breken. Bovendien kunnen we, door aparte lijsten te vormen, links versterken doordat meer linkse kandidaten uit Maasmechelen zich verkiesbaar stellen. Het spreekt voor zich dat we, gezien ons gemeenschappelijk progressief gedachtengoed, in goede verstandhouding uit mekaar gaan en dat Groen voor ons de eerste gesprekspartner is met het oog op het vormen van een meerderheid.”