Onze partij werkt al jaren actief aan vernieuwing en versterking. We investeren in mensen die samen met ons willen werken aan een progressieve toekomst. Dit werd nog maar eens duidelijk met de sp.academy, die in geen tijd volzet was en nu aan zijn tweede editie toe is.

“We mikken met onze sp.academy op mensen met een passie voor politiek die zich willen engageren voor een eerlijke en progressieve toekomst”, zegt sp.a ondervoorzitter Stephanie Van Houtven. “Onze sp.academy biedt 40 mensen de kans om deel te nemen aan een intensieve opleiding die hen ondersteunt en de kans geeft om te groeien. Daarmee versterken we de persoonlijke capaciteit van de deelnemers.”

Stephanie werkte samen met Jan Cornillie, onze politiek directeur, het programma uit. “Dat programma is opgebouwd uit drie delen”, legt Jan uit. “Communicatietraining, kennis van actuele sociale en politieke thema’s en inzicht in politiek vanuit verschillende disciplines. Vertrekkend vanuit onze boodschappen en kernwaarden brengen we niet alleen een portie theorie, maar ook en vooral veel praktijkoefeningen. Dat kan handig zijn voor iedereen die een ruggensteuntje kan gebruiken om voor een publiek te spreken of in debat te gaan.”

“Daarnaast nodigen we ook gerenommeerde sprekers als Frank Vandenbroucke uit voor thematische lezingen over ongelijkheid, economie, waarden en geluk. Tot slot zijn er ook vier lezingen die elk vanuit een specifieke invalshoek een blik op de politiek werpen: media, organisatie, beleid en actie en zelforganisatie. Na alle lezingen is er telkens ruim tijd voorzien voor een nabespreking met de sprekers en met elkaar.”