Laura Cools is 21 jaar en woont nog bij haar ouders Jan Cools en Veerle Deketelaere in de Veldstraat 202. Zij is studente 1ste Master Rechten aan de Universiteit Gent. Ze neemt van 16 tot 27 mei deel aan een internationale pleitwedstrijd in Washington (USA) en trekt voor haar studies vanaf deze zomer ook voor enkele maanden naar Nieuw-Zeeland.
Laura was actief lid van verschillende voetbalclubs en de Chiro, was leerlinge bij het SMIK en volgde de Koekelaarse muziekacademie. Dat ze politieke interesse heeft is wel duidelijk. Ze is voorzitter en oprichter van Debatclub Gent en bestuurslid bij Minos Gent, een politieke studentenvereniging. Ze gaat geregeld naar activiteiten van de jongerenvereniging van de Verenigde Naties, die lezingen en debatten organiseert over de internationale politiek. Haar vader Jan Cools is gekend bij vele Koekelarenaars door zijn functie als wijkagent. Haar moeder Veerle is leerkracht in het Sint-Martinusinstituut te Koekelare.
Laura vertelt zelf waarom ze kandidate wil zijn: “Als sociaal geëngageerde jongere heb ik de linkse idealen altijd hoog in het vaandel gedragen. Toen ik enkele jaren geleden Rechten ging studeren en de actualiteit nog meer begon te volgen, wist ik zeker dat ik ooit de politiek wou ingaan. Ik heb een fantastische jeugd beleefd in Koekelare door de geweldige verwezenlijkingen van de sp.a in Koekelare. Daarom is dit zonder twijfel de partij waarvoor ik me wil inzetten. Dit jaar heb ik reeds als senator in het federale jeugdparlement gezeteld, waardoor ik nu nog meer goesting heb in het ‘echte werk’. Ik zal mij volledig inzetten om verkozen te geraken en wil de jeugd in stem geven in het gemeentebeleid.”

De 2de nieuwe jongere op de SP.A-lijst is Roy Vandendriessche. Hij is 29 jaar en woont in de Sterrestraat 111 met zijn partner Sayana Degrande. Hij heeft een opleiding Professionele Bachelor Electromechanica en Automatisering en is onderhoudstechnicus bij de firma Hydro Extrusion te Lichtervelde.
Roy is heel actief in het Koekelaarse jeugd- en verenigingsleven. Hij is bestuurslid en materiaalmeester bij de Scouts van Koekelare en wordt vanaf 2019 de nieuwe voorzitter van de VZW Navajo Koekelare. Hij is ook bestuurslid van de Poggio Bikers en van de OVM (Ouders- en vriendenkring voor de Moraal).
Roy koos heel bewust voor de lijst van de burgemeester: “Al sinds ik jong was heb ik het gevoel van Koekelare te houden. Ik ben al altijd een betrokken persoon geweest in wat ik doe en daardoor zit ik in enkele besturen van verenigingen. Ik heb al een langere tijd interesse in het bestuur van onze gemeente en al wat daar rond hangt. Maar ik heb in het verleden nog niets met deze interesse gedaan omdat ik het druk genoeg had als Eenheidsleider van de scouts en andere verenigingen. Nu ik de fakkel heb doorgegeven als Eenheidsleider is er tijd vrijgekomen om lid te zijn van het SP.A bestuur te Koekelare. Na enkele interessante vergaderingen heb ik dan beslist om mee te gaan op de lijst. Persoonlijk heb ik een brede algemene interesse, maar ik denk dat het jeugdwerk, duurzaamheid en alles met een technisch kantje zaken zijn waar ik het meeste kan in bijbrengen.”
Burgemeester Patrick Lansens: “Een goede lijst moet zoveel mogelijk een weerspiegeling zijn van de maatschappij waarin we leven. Dat betekent onder meer een goede geografische spreiding binnen de gemeente maar ook een vertegenwoordiging van alle leeftijden. Met mensen van 21 en 29 jaar erbij staan we wat dat betreft weer een stuk sterker. Ik ben ervan overtuigd dat zowel Laura als Roy ons heel wat kunnen bijbrengen, want beiden zijn  gemotiveerd, geïnteresseerd en geëngageerd.”