Roeselare pakt opnieuw uit met een heel origineel speelconcept. Speelcontainers is het jongste initiatief van #spelenmetdestad, de verzamelnaam voor een aantal heel bruisende en kindvriendelijke projecten in de stad.

Twee containers, herkenbaar aan de roze donut, en gevuld met speelmateriaal, doorkruisen deze zomer de stad. De ene container is gevuld met circusspeelgoed, de andere container zit vol materiaal om avontuurlijke kampen te bouwen.

"De speelcontainers stimuleren kinderen om hun creativiteit te gebruiken en zorgt ervoor dat ze kunnen spelen in hun directe omgeving", legt schepen van jeugd Michèle Hostekint uit. "Het idee kwam er na een ronde langs de verschillende speelpleinen in de stad. Speelpleinen zijn vaak op maat van een bepaalde leeftijdscategorie en ook snel gedateerd. Een speelcontainer is budgetvriendelijk en zorgt voor variatie. De container blijft telkens 2 weken op dezelfde locatie staan waarna hij naar de volgende locatie trekt. De containers zitten vol materiaal en speelgoed dat kinderen niet zomaar in hun eigen huis of tuin ter beschikking hebben. Dat maakt het natuurlijk net zo leuk!"

Iedere week wordt op een andere locatie, samen met de buurtbewoners, een speelcontainer geopend.

De kalender van de speelcontainers vind je hier