MOS moedigt scholen aan om in te zetten op avontuurlijke natuurleerplekken op de school. Dit om de verbondenheid van de kinderen met de natuur te versterken. De MOS-begeleiders gaven het voorbije jaar trajectbegeleiding aan het schoolteam van de Bever.

Gedeputeerde Rik Röttger is blij met het resultaat. “De MOS-begeleiders gaven het voorbije jaar trajectbegeleiding aan het schoolteam van de Bever.  Alle leerkrachten en de kinderen werden intensief betrokken bij het ontwerp en de uitvoering van de plannen. Dankzij de vele vrijwilligers werd de natuurleerplek een echte avontuurlijke plaats, die ook intensief gebruikt zal worden tijdens de lessen.”

Basisschool De Bever is gelegen in een natuurarme buurt in Deurne. De nieuwe speelplaats is dan ook een echte aanwinst. Kinderen kunnen nu elke dag de natuur beleven. Ze ervaren er verschillende natuurelementen: water,houtsnippers, kiezels en groen. Er zijn heuvels, bruggetjes, een tunnel, een wilgenhut en een boomstammenparcours. Op een relatief kleine ruimte valt nu zoveel te leren en beleven dat de kinderen zich nooit meer vervelen. Ook bij de bouw werden zowel kinderen, ouders als schoolteam betrokken. Met man en macht werd eraan gewerkt: op de werkdagen waren gemiddeld 40 paar helpende handen en ook tijdens de lessen werd de opbouw van de speelplaats benut. Hoe til je bijvoorbeeld een dal zonder je rug te belasten? Hoeveel aarde is er nodig? De kinderen leerden het vanop de eerste rij. De Bever ontving van het EcoHuis eenprojectsubsidie van 6.000 euro en werd ook beloond door Pimp je speelplaats.