Speelplein 't Hofke en de nieuwe buurtparking in de Hamerstraat zijn met veel luister ingehuldigd door een delegatie van het schepencollege. 'Deze buurt had echt nood aan een speelplein en extra parking. Er wonen heel veel mensen op een kleine oppervlakte', zegt Caroline Gennez (sp.a)

Zowat de helft van het schepencollege is zaterdag afgezakt naar de Hamerstraat in Mechelen. De fanfare van de NMBS zorgt voor de muzikale omlijsting en stapt door de straten van de wijk. In een toespraak van op een van de nieuwe speeltuigen, benadrukt burgemeester Somers (Open VLD) het belang van dit speelpleintje. 'Elk kind moet ergens veilig kunnen spelen', zegt hij. 'Als jong gemeenteraadslid heb ik de poort van 't Hofke al eens opengebroken, ik ben dan ook heel blij dit nu officieel te mogen doen.'

De wijk telt zo'n 1.800 kinderen, waardoor de nood aan een speelplein zich opdrong. Het nieuwe speelplein telt enkele gloednieuwe speeltuigen, een schommel, een glijbaan en een mooie zandbak. Daarnaast werd ook een petanquebaan aangelegd voor de iets oudere speelvogels. Op de nieuwe buurtparking zijn zo'n 30 parkeerplaatsen.

'Deze buurt had echt nood aan een speelplein en extra parking', zegt schepen van Jeugd Caroline Gennez (sp.a). 'Hier wonen enorm veel mensen op een zeer kleine oppervlakte. Nu kunnen de kinderen zich hier volledig uitleven.' De Arsenaalwijk is intussen bijna volledig gerenoveerd. 'We hebben de voetpaden heraangelegd en vandaag de buurtparking en het speelpleintje gerealiseerd', zegt burgemeester Somers. 'Binnenkort worden alle straten geasfalteerd, zodat de leefbaarheid nog groter wordt.'

De feestelijke opening werd afgesloten met een gezellige receptie en een buurtbarbecue aan het nieuwe wijkhuis. En ook nu was de fanfare van de NMBS paraat om het geheel op te luisteren met een streepje muziek.