De stad Mechelen besloot vandaag om het speelplein in de K.Cardijnstraat in de wijk Tervuursesteenweg volledig te vernieuwen en uit te breiden. ”We gaan verder met ons intensief beleid om zowel in het stadscentrum als in de wijken en dorpen meer en betere speelinfrastructuur te voorzien."

De Mechelse kinderen zijn vandaag beter af dan enkele jaren geleden. Onder impuls van schepen van Jeugd Gennez, houdt een intensief investeringsprogramma in speelinfrastructuur aan. ”We willen absoluut ons doel bereiken om elke Mechelaar een groen- of speelelement te verschaffen binnen de 400 meter van zijn woning”, aldus Gennez.
 
De bestaande verouderde klimklauter wordt verwijderd en vervangen door een gloednieuw toestel. De schommel blijft behouden, maar er wordt een valdempende ondergrond geplaatst.
 
De buurt werd intensief betrokken bij de keuze van een nieuw speeltoestel. Enkele weken geleden vond hierover een gesprek plaats met de kinderen van de kinderwerking Mahatma Gandhistraat en de ouders uit de buurt.
 
Er werd dan samen gekozen voor een nieuw speeltoestel met een glijbaan, klimwand, klimnet en een glijpaal. Het nieuwe toestel sluit goed aan bij de bestaande infrastructuur en is geschikt voor kleine en grotere kinderen. Ook de veiligheid van de gebruikers speelde een grote rol bij de keuze voor dit moderne toestel. De stad Mechelen investeert in totaal 15.000 euro in het speelplein.
 
“Deze buurt is zeer kinderrijk, de investering is dan ook zeker op zijn plaats, betekent een bijkomend dynamiek voor de wijk en zal de woonkwaliteit van iedereen verbeteren”, besluit Gennez.