De gemeentelijke speeltuinen in Molenbeek zijn in een erbarmelijke staat. Dat blijkt uit cijfers van een extern controle-orgaan. De slechte staat van de speeltuinen is niet nieuw, maar de gemeente doet niets. Jef Van Damme: "De gemeente moet haar verantwoordelijkheid nemen en kapotte speeltuinen herstellen. Ze moeten ook regelmatig onderhouden worden."

Speeltuinen in zeer slechte staat
Het rapport is niet mals voor de gemeentelijke speeltuinen:
- Het materiaal is in slechte staat
- Veel speeltuigen werken niet
- Kapotte speeltuigen worden niet vervangen
- De insfrastructuur beantwoordt niet aan de veiligheidsnormen
- De speeltuinen zijn onveilig
- De speeltuinen worden niet onderhouden

Zes gemeentelijke speeltuinen krijgen code rood/oranje. Het gaat om de parken Pierron, Vandenheuvel, Sint-Remy, Pavenage, Vierwinden en Howaert. Drie onder hen kregen zelfs code rood. Rood betekent dat de speeltuin onmiddellijk dicht moet. Bij code oranje beanwoordt de speeltuin niet aan de normen.

Er wonen veel mensen in Molenbeek
Molenbeek is een dichtbevolkte gemeente met weinig groen en plaats om te spelen. Nu blijkt ook nog eens dat de bestaande speeltuinen onveilig zijn. Wij vragen dan ook:
- Een snelle herstelling van de kapotte speeltuinen.
- Regelmatig onderhoud
- Nieuwe speeltuinen

Van het kastje naar de muur
De bevoegde schepenen (allemaal van Ecolo-Groen) wijzen naar elkaar. De schepen van openbare ruimte Annalisa Gadaleta zegt dat de schepen van netheid Karim Majoros en van jeugd Sarah Turine verantwoordelijk zijn. Maar daar hebben de vele kinderen en hun ouders in onze gemeente geen boodschap aan. Zij willen gewoon een speeltuin met een schommel die in perfecte staat is en een klimrek dat niet in mekaar valt.

Is er in uw buurt ook een speeltuin in slechte staat, laat het mij weten.