Schepen van jeugd, Jan Bertels, is dan ook zeer tevreden dat er deze zomer weer speelstraten zullen georganiseerd worden in onze stad. Jan Bertels: "we verlenen graag onze medewerking aan de organisatie ervan. Buiten spelen is immers gezond, leerzaam, kortom gewoon tof; speelstraten bevorderen daarnaast ook nog eens de sociale cohesie in een straat." In 9 straten in woonzones van onze stad hebben meer dan 60% van de bewoners gevraagd om deze zomer gedurende enkele weken of de volledige 2 maanden een speelstraat in te richten (1 straat meer als in 2015). Een plaatselijke peter/meter zal zorgen voor het praktisch plaatsen van de nodige nadars, signalisatie opdat de kinderen ongedwongen en vrij kunnen spelen in de betrokken straat. Zij zijn ook het eerste aanspreekpunt voor de organisatie van de speelstraat, die reglementair (maximaal) kan ingesteld worden van 12.00u tot 21.00u.
In concreto gaat het om volgende straten die deze zomer al dan niet een deel van de zomervakantie (juli en augustus) ingesteld kunnen worden als speelstraat:
Ekelstraat, Ernest Claesstraat, Bolwerkstraat, Greesstraat, Vinkenslag, Veldstraat, Acacialaan, Beukenlaan, St-Waldetrudisstraat.