Speel je nog niet zo heel goed piano en durf je nog niet te spelen op de piano's van 123-piano? Dan staat er nu voor jou een hele mooie vleugelpiano klaar in De Krook, waar je in alle stilte (met een koptelefoon) kunt oefenen. En je kan zelfs opnemen wat je speelt!

Bibliotheek De Krook zet in op boeken, informatie, film, nieuwe media en op muziek. Wie graag een instrument wil leren, kan dat met behulp van de instructie-dvd's van de bibliotheek. Wie al een instrument speelt kan er partituren en bladmuziek lenen. Bovendien kan men ook inspiratie opdoen met de ruime collectie muziekcd's en dvd's van concerten.

Maar vanaf nu biedt de bibliotheek haar bezoekers ook de gelegenheid om te spelen of te oefenen op een kwartvleugel: een elektronische piano met koptelefoon. Muzikanten kunnen zichzelf ook opnemen op USB-stick of een beat of muziek laten spelen als achtergrond voor hun eigen pianospel. Bij optredens - zoals de Library sessions op zaterdagnamiddag - kan een pianist ook akoestisch (mee)spelen.

Meer info? 

https://stad.gent/bibliotheek/lenen-internet-faciliteiten-advies/internet-ea-faciliteiten/piano-spelen-de-krook