In de paasvakantie trekt de sportmobiel opnieuw de Gentse wijken in. De eerste week houdt de sportmobiel halt in Nieuw Gent, de tweede week in Muide-Meulestede.

'Soms is de verplaatsing naar een sporthal of zwembad al de eerste drempel om te sporten' zegt schepen ven Sport Resul Tapmaz. 'Daarom komt de Sportdienst zelf naar de wijken toe voor een namiddag gratis sport- en spelplezier.'

Voor het zevende opeenvolgende jaar toert de Sportdienst met een wagen volgeladen met allerlei sportmateriaal langs Gentse parken en pleinen. De sportmobiel heeft onder meer viking kubb, petanque, (panna)voetbal, slacklines, badminton, (mini) basketbal en atletiekmateriaal aan boord.

  • Week 1: Sportveldje Rerum Novarumplein (Nieuw Gent)
    Maandag 3, dinsdag 4, woensdag 5 en donderdag 6 april 2017 van 14 tot 17 uur
  • Week 2: Afrikalaan - Scandinaviëstraat (Muide-Meulestede)
    Maandag 10, dinsdag 11, woensdag 12 en donderdag 13 april 2017 van 14 tot 17 uur

'We zetten sterk in op buurtgerichte sportactiviteiten en investeringen in buursportinfrastructuur. Met de sportmobiel bereiken we elke paasvakantie meer dan 1000 Gentse jongeren' zegt Tapmaz.

De sportmobiel is een initiatief van Sportdienst Stad Gent en het BOP-project van vzw Jong om Gentenaars te laten bewegen en sporten in hun eigen wijk. Ook de Jeugddienst heeft een eigen vakantiewerking met de Pretkamjonet en de Pretfabriek