Naar aanleiding van een parlementaire vraag door sp.a-Kamerlid Karin Temmerman werd door minister Labille geantwoord, dat de NMBS bereid is de dienstregeling te evalueren, als hiervoor een expliciete vraag komt van de uitvoerders van de werken aan het kruispunt Vijfhuizen en Gentsesteenweg.

Nog steeds verzetten we ons tegen de afgeschafte treinen, zegt Kevin Knockaert, initiatiefnemer van de petitie voor het behoud van lijn 82. Stopplaatsen als Vijfhuizen en Erpe-Mere zijn in feite metrostations naar Aalst. In tegenstelling tot wat de NMBS beweert is de spoorlijn het enige waardige alternatief voor de dagelijkse files naar Aalst. 

Zeker nu, met de aangekondigde werken aan het kruispunt Vijfhuizen, de Gentsesteenweg en daarna de Boudewijnlaan, zou de NMBS deze kans moeten benutten om promotie te maken voor het openbaar vervoer in plaats van in te krimpen. 

sp.a-gemeenteraadslid Anja Vanrobaeys heeft het antwoord van minister Labille in ieder geval doorgestuurd naar de bevoegde schepenen in Erpe-Mere en Aalst. We hopen dat door onze lokale besturen initiatieven worden genomen, zodat vanuit de uitvoerders van de werken, het Vlaams Gewest, de nodige stappen worden genomen om de treinlijn te herwaarderen zodat scholieren, studenten en werknemers vlot op hun bestemming geraken.

Artikel Het Nieuwsblad: Hoop voor verbetering treinaanbod Aalst-Burst