STAD AARSCHOT HANGT REGENBOOGVLAG UIT OP INTERNATIONALE DAG TEGEN

HOMOFOBIE EN TRANSFOBIE


Wereldwijd vindt op 17 mei de jaarlijkse Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie plaats. Op deze dag wordt de discriminatie en vervolging van holebi's en transgenders aangeklaagd. Ook dit jaar hangt de stad Aarschot de regenboogvlag uit om de holebi- en transgendergemeenschap een hart onder de riem te steken.


Op 17 mei 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten. Voordien omschreef de International Classification of Diseases homoseksualiteit nog als een psychische aandoening. Vandaar dat 17 mei uitgeroepen werd tot Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie.


“Ook de stad Aarschot heeft aandacht voor de problematiek van de holebi- en transgendergemeenschap”, zegt schepen van Welzijn Geert Schellens. “Zo hangt de dienst Welzijn naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie de regenboogvlag uit aan het Sociaal Huis. In samenwerking met Mixed doen we dit jaar bovendien nog iets extra’s. Mixed en de dienst Welzijn zullen op donderdag 18 mei 2017 aan de Stadsfabriek stelling innemen tegen discriminatie en homo- en transfobie.”Geert SCHELLENS


Schepen van Welzijn 016 55 03 50 (stadhuis) - 0477 47 15 20 geert.schellens@aarschot.be - geert.schellens1@gmail.com