Wie kan deelnemen aan het bevolkingsonderzoek?

Vrouwen van 50 tot en met 69 jaar kunnen elke twee jaar gratis een screeningsmammografie laten nemen in een mammografische eenheid. Dat is een erkende radiologische dienst. Daarvoor gebruiken ze de uitnodiging die ze kregen van het Centrum voor Kankeropsporing of een voorschrift van de huisarts of gynaecoloog. Het bevolkingsonderzoek is er voor vrouwen zonder klachten en zonder verhoogd risico op borstkanker. Heb je vragen over het bevolkingsonderzoek naar borstkanker? Vraag ernaar bij je huisarts, surf naar www.bevolkingsonderzoek.be of bel 0800 60 160.

Herhalen is noodzakelijk

Elk onderzoek toont de toestand op dat moment. Het is daarom belangrijk dat vrouwen de screeningsmammografie om de twee jaar herhalen. Laat je dus onderzoeken als je de uitnodiging in je brievenbus krijgt.

Gezond leven helpt kanker voorkomen

Gezond leven helpt je beschermen tegen kanker, maar ook voor de preventie van hart- en vaatziekten en diabetes is een gezonde levensstijl belangrijk. Rook niet, eet gezond en gevarieerd, drink niet te veel alcohol, beweeg voldoende en zorg voor een goed lichaamsgewicht. Gezonde stad Aarschot zet bevolkingsonderzoek in de kijker In oktober - de maand van de strijd tegen borstkanker - wil de stad Aarschot het bevolkingsonderzoek naar borstkanker in de kijker zetten. Daarom ontwikkelden de stad, het OCMW, de stedelijke welzijnsraad en Logo Oost-Brabant een gepersonaliseerde affiche met prominente dames uit de stad.