Gemeenteraadslid Farid Bennasser (sp.a) stelde vast dat waar de stad in haar begroting voor 2016 nog 3,9 miljoen euro voorzag voor de tweede fase van de heraanleg van de Nekkerspoelstraat, dat intussen is afgeslankt tot slechts 1,3 miljoen euro in 2019. Een derde van het oorspronkelijke budget. 

Volgens schepen van Openbare Werken Chris Backx (N-VA) werd dat beslist om budgettaire redenen. "We beperken de verderzetting van de heraanleg tot aan de vroegere Fordgarage. Het ontwerp moet nog worden uitgetekend, maar er komen zeker voetgangers- en fietsersvoorzieningen aan beide kanten van de weg en een straatprofiel dat past bij een lokale weg."

De totale aanpak van deze verbindingsas doorheen dewijk Nekkerspoel  is erg bepalend voor de omgeving, zegt Farid Bennasser. Nu is het heel onduidelijk wat de plannen van het stadsbestuur zijn. In ieder geval wordt er gesneden in het budget, dus vermoeden we dat de plannen ook minder ambitieus zijn. We vragen duidelijkheid van het stadsbestuur en correct communicatie naar de buurt, besluit Bennasser. 

Bron: HLN.be