Op 5 december, de Internationale dag van de Vrijwilliger, zetten Resul Tapmaz  en het Vrijwilligerspunt Gent de vrijwilligers van Stad Gent en private vrijwilligersorganisaties in de bloemetjes. Het Vrijwilligerspunt bestaat nu 1 jaar en registreerde in die tijd 405 nieuwe vrijwilligers in Gent.

In de vooravond van dinsdag 5 december was in de Pacificatiezaal van het stadhuis het toneel voor een grote receptie als bedaking voor de geregistreerde vrijwilligers die actief zijn bij de stad Gent.  'Het werd een echte overrompeling' zegt Resul Tapmaz, verantwoordelijk voor vrijwilligersbeleid. 'Het doet enorm veel plezier om een iets klein te kunnen terugdoen voor de vele honderden vrijwilligers die zich inzetten voor de Stad Gent. Vrijwilligers zijn de motor van een bruisende en solidaire stad.'

Eerder die dag trok het Vrijwilligerspunt Gent samen met Resul Tapmaz en Rudy Coddens de straat op om Gentse vrijwilligers te bedanken voor hun engagement en inzet. Op een aantal plaatsen in het centrum werden passanten verrast met een ontbijtkoek of iets lekkers van de Sint. Wie nog niet aan vrijwilligerswerk doet, werd aangemoedigd om een engagement op te nemen.

Sinds 8 december 2016 heeft de Stad Gent één centraal aanspreekpunt voor al wie met vrijwilligerswerk te maken heeft. Ook het digitale platform www.vrijwilligerpunt.stad.gent bestaat 1 jaar. Het platform heeft als doel een digitale ruimte te creëren waarbij (kandidaat-)vrijwilligers en organisaties elkaar kunnen vinden en samen tot een ideale 'match' kunnen komen. 'Sinds de opstart noteerde het Vrijwilligerspunt Gent 405 nieuwe vrijwilligers, 454 vacatures voor vrijwilligers en 276 sollicitaties. Het aantal geregistreerde bezoekers op de website stijgt elke dag' weet schepen Tapmaz.