Samen maken we werk van werk in de haven

Op dinsdag 17 april 2018 organiseerde de VDAB en de Stad Gent een jobbeurs in North Sea Port. 30 bedrijven namen deel en stelden meer dan 150 uiteenlopende vacatures bij bedrijven in het havengebied voor. Vanuit economisch perspectief is het enorm belangrijk om deze bedrijven zo goed mogelijk te ondersteunen in hun zoektocht naar geschikte kandidaten. Dat doen we via deze jobbeurs.

Veel jobs in het havengebied

De jobbeurs is dé ideale gelegenheid voor wie werk zoekt. De meest gezochte profielen zijn jobs als productiearbeider en onderhoudsmecanicien. Daarnaast zijn ook procesoperatoren, commercieel-technisch bedienden, chauffeurs en ingenieurs gegeerd. Bezoekers kunnen ter plekke solliciteren. Het is duidelijk dat het aantal vacatures in het havengebied zal blijven stijgen, daarom moeten we de handen in elkaar blijven slaan om al die jobs ingevuld te krijgen.

Opleiding werkzoekenden

50 % van de niet-werkende werkzoekenden is laaggeschoold, terwijl de arbeidsmarkt vandaag vaak hoogtechnische profielen vraagt. Daarom is het van cruciaal belang dat al die werkzoekenden opgeleid worden in knelpuntberoepen. Onder meer de VDAB en de Stad ondernemen hiertoe nu al heel wat acties. Maar we willen nog meer doen, zeker na het signaal van 300 havenbedrijven eerder dit jaar dat hun aantal vacatures groeit en dat deze niet altijd makkelijk in te vullen zijn. Als Stad willen we samen met de VDAB en het Havenbedrijf bekijken hoe we deze bedrijven gericht kunnen helpen, én tegelijk geven we kansen aan de Gentse werkzoekenden op een passende job.