Vandaag keurde het stadsbestuur op voorstel van schepen van Jeugd Caroline Gennez een budgetverhoging goed voor renovatie of nieuwbouw van jeugdinfrastructuur. “We zullen nog dit jaar zomaar even 240.000 euro investeren in infrastructuur voor jeugdverenigingen. Dat is meer dan het dubbele van de oorspronkelijk voorziene 100.000 euro”, zegt een tevreden Gennez.

Mechelen maakt een echte inhaalbeweging op het vlak van jeugd. De jeugdwerkverenigingen zijn een belangrijke pijler voor de Mechelse jeugd. De stad apprecieert hun werking zeer sterk en trekt daarom de toelages fors op.
 
De jeugddienst informeerde uitgebreide alle jeugdverenigingen over de mogelijkheden om een aanvraag in te dienen voor financiële ondersteuning om hun lokalen te verbeteren. De jeugdverenigingen reageerden massaal. “Het enthousiasme is groot en we hechten veel belang aan het jeugdwerk, daarom dat we de budgetten dit jaar fors verhogen zodat alle aanvragen ook behandeld kunnen worden”, zegt jeugdschepen Gennez.
 
De Scouts en Gidsen Katrom krijgen 70.000 euro, Scouts en Gidsen Onze Lieve Vrouw en Sint Gummarus 50.000 euro, hiermee zullen beide groepen een totale renovatie van hun lokalen uitvoeren. Scouts en Gidsen H.Kruis beveiligt de lokalen ter waarde van 2.200 euro en Thila Coloma past haar keuken aan voor 1.000 euro. Scoutsgroep PG Frassati richt hun materiaalkot in voor 1.250 euro.
 
De Chiro van Leest bouwt een gloednieuw materiaallokaal met 48.500 euro ondersteuning, Chiro Muizen plant een nieuwbouw voor het sanitair en ontvangt hiervoor 15.000 euro van de stad en een rentetoelage van 2.000 euro. De KSA van Mechelen kan met 3.300 euro subsidie de ramen en het schrijnwerk van hun materiaalhok en het leidingslokaal vernieuwen.
 
Ook de jeugdhuizen worden niet vergeten. Jeugdhuis Joppe plant werken aan de bekende boot op de vaart en ontvangt 18.500 euro voor onderhoud en herstellingen. ROJM ontvangt 14.600 euro voor de renovatie van de keuken en nieuwe wanden, Tsentroem krijgt 3.900 euro voor de inrichting en het brandveilig maken van hun lokalen in de Oude Brusselsestraat.
 
Tot slot krijgen de WKJ’s Berkenhof, Mechelen Zuid, Betha en Mechelen Noord respectievelijk 5.600, 950, 1.500 en 1.200 euro voor de inrichting van hun lokalen.
 
“Mechelen wil een dynamische, toekomstgerichte stad zijn. In zo’n stad hebben jonge mensen een centrale plaats. Het grote enthousiasme van de jeugdverenigingen bewijst dat deze inhaalbeweging echt noodzakelijk was. We willen degelijke, veilige en toffe infrastructuur voor de jeugdwerkverenigingen en tonen hiermee ook onze waardering voor de dagelijkse inzet van honderden vrijwilligers die actief zijn in het jeugdwerk”, besluit Gennez.