Afgelopen vrijdag besliste het college van burgemeester en schepenen de bouwvergunning te verlenen voor de bouw van een winkelcomplex aan de Bruul 95-111 in Mechelen. Aan de jarenlange leegstand van de zeven panden in het hart van ons winkelcentrum komt nu een eind, aldus Schepen voor Stadsvernieuwing Karel Geys (sp.a)

Om de leegstand in de binnenstad verder terug te dringen, is de komst van een trekker in deze zone van de binnenstad absoluut noodzakelijk. Op dit ogenblik lopen er trouwens verschillende bouwaanvragen voor nieuwe winkels in de Bruul. Dat gaat dus de goede richting uit. Ik ben bovendien zeer tevreden dat we het project hebben kunnen aanpassen aan de omgeving. Niet alleen blijft het meest waardevolle pand Bruul 95-99 gespaard, maar ook de architectuur van het project dat we nu vergund hebben, is veel beter dan wat voordien was aangevraagd. Van het nieuwbouwgedeelte mag je gerust stellen dat het een landmark in de binnenstad wordt, een gebouw dat zijn stempel drukt op de omgeving.

 

Heel belangrijk was ook dat het winkelcomplex niet over een eigen parking voor het klienteel beschikt. Het aantal vrachtwagenbewegingen om de winkel te beleveren is ook verwaarloosbaar, zodanig dat dit winkelcentrum onze plannen voor een meer autoluwere binnenstad niet bemoeilijken, aldus Karel Geys. De parking die we gaan aanleggen onder de Schuttersvest zal voor bijna 400 bijkomende plaatsen zorgen en zeer geschikt voor iedereen die in de binnenstad komt winkelen.

De werken kunnen aangevat worden na het bouwverlof en zullen ongeveer één jaar duren.