Het Mechelse bedrijf Fosfor won met een modern ontwerp voor fietsenstallingen één van de prestigieuze Ecodesign Awards uitgereikt door de Openbare Vlaamse Afvalmaatschappij (Ovam).

“We willen Mechelen profileren als een aantrekkelijke stad voor creatief talent en innoverende bedrijven. Het is dan ook geweldig nieuws dat Fosfor als Mechels bedrijf met creatieve ontwerpers deze hoog aangeschreven prijs wint. Bovendien willen we van onze stad de meest fietsvriendelijke stad van Vlaanderen maken. Dat Fosfor de prijs wint met een prachtig hedendaags ontwerp van fietsenstallingen kunnen we alleen maar toejuichen”, aldus schepen van economie Caroline Gennez (sp.a) en schepen van mobiliteit Karel Geys (sp.a).

Het het duo Tom Suykerbuyk en Bernhard De Paepe van het Mechelse creatieve bedrijf Fosfor kreeg de Ecodesign Award PRO 09 voor ‘Product in ontwikkeling’ voor de realisatie van hun fietsenstalling ‘The Beci bike project’. Het bedrijf ontwierp een draagbaar fietsenrek dat zo mogelijk overdekt kan worden en ook plaats kan bieden aan plooifietsen. “Een dergelijke fietsenstalling zou ideaal zijn voor een stad als Mechelen, waar de plooifiets zijn intrede heeft gedaan in het stadsbeeld. Onze ambitie om de fietsstad van Vlaanderen te worden in gedachte, zijn we al aan het bestuderen hoe we dergelijke gelijkaardige fietsenstallingen kunnen aankopen”, zegt schepen van Mobiliteit Karel Geys.   


Mechelen heeft de ambitie om verder uit te groeien tot een economische toplocatie in Vlaanderen. In 2009 startte de stad met het uittekenen van een strategisch economische visie die ze in de loop van dit jaar zal finaliseren. Uit de reeds gevoerde studie bleek dat Mechelen als locatie tal van voordelen biedt voor de ontwikkeling van onder andere commerciële dienstverlening, onderzoek- en ontwikkelingactiviteiten. “Dat Fosfor, een bedrijf met creatieve multi-disciplinaire en hedendaagse ontwerpers deze prijs wint, past dan ook perfect in onze economische visie. Een gezond en sterk economisch klimaat in onze stad en regio is dan ook belangrijk voor iedereen. In de eerste plaats zorgt dit voor jobs, zeker in deze tijden van crisis het allerbelangrijkste. Eens te meer blijkt uit de prestigieuze prijs het enorm economisch potentieel van onze stad”, besluit schepen van economie Caroline Gennez.