Ieder jaar organiseert de vzw Posse Leest een Jaarmarkt in Leest-Dorp en de aanpalende straten. Ook dit jaar wordt er weer gewerkt aan een omvangrijk en gevarieerd programma tijdens het Paasweekend van 8 en 9 april 2007. De stad Mechelen ondersteunt zulke evenementen volop.

Het College van Burgemeester en Schepen keurde vandaag de organisatie van Posse Leest goed. Bovendien wordt de organisatie van Posse Leest in totaal gesteund voor een bedrag van 7.000 euro, waarvan 3.000 euro onder de vorm van een toelage door de dienst economie en 4.000 euro onder de vorm van publicaties die door de dienst communicatie zullen gebeuren.

Posse Leest is één van de grootste evenementen in onze stad. Vorig jaar trok dit echte volksfeest voor haar 15e editie nog meer dan 30.000 bezoekers. “De stad is uiteraard bereid om zo’n feest te ondersteunen”, zegt Schepen van Lokale Economie Caroline Gennez. “Het brengt mensen dichter bij  elkaar, brengt ambiance in Leest en zorgt voor een positieve uitstraling voor onze stad.
 
Met de ondersteuning benadrukken we het warme beleid dat we willen voeren in de hele stad, ook in de dorpen. We zijn er van overtuigd dat de organisatoren er ook dit jaar weer een vlekkeloos feest van zullen maken. We wensen hen alvast veel succes met de 16e editie van Posse Leest”, besluit Gennez.