De stad Mechelen is op zoek naar een tijdelijke locatie voor de plaatsing van een skate-pipe. “In afwachting van de bouw van het gloednieuwe skatepark willen we een alternatief tijdens de zomermaanden”, zegt schepen van Jeugd Caroline Gennez. “Iedereen met een goed idee om de skate-pipe te plaatsen kan dit melden op de jeugddienst”.

“De houten skate-pipe werd speciaal ontworpen, gebouwd en gebruikt door de Mechelse skaters voor de tentoonstelling ‘Streetlife’ in het Cultuurcentrum.
Na het beëindigen van de tentoonstelling was er geen nieuwe locatie voor deze skate-pipe voorzien. Door het grote succes tijdens de tentoonstelling is er grote vraag om de skate-pipe op te stellen op een nieuwe locatie. De locatie moet voldoende groot zijn voor de skate-pipe van 12 meter lang, 4 meter breed en achteraan 4 meter hoog. Maar, een nieuwe tijdelijke locatie moet ook toegankelijk zijn voor iedereen, mag geen overlast veroorzaken en moet volledig afgesloten kunnen worden.

“We hopen snel op goede voorstellen, want in afwachting van het in gebruik nemen van de nieuwe skate-bowl aan het Douaneplein is de opstelling van de skate-pipe een uitgelezen kans voor de Mechelse jeugd”, besluit Gennez.