Carnaval Halle zit er weer op.  Een topper.  Het weer zal er zeker bij toegedragen hebben, maar alle verdiensten liggen toch bij de organisatie Halattraction en alle carnavalgroepen en carnavalisten.

Ook ons stadsbestuur deelde in het feestgedruis.  De ene al wat meer dan de andere...

Het stadsbestuur was dit jaar verkleed in het thema van de boshyacinten. “Wij schenken hiermede aan het prinsenpaar het mooiste wat Halle te bieden heeft”, zegt het bestuur. Met hun kledij maakten zij ook promotie voor de pendelbussen die van aan het station en de Welkomstlaan de duizenden en duizenden bezoekers naar het Hallerbos zullen brengen en daarna terug naar de stad. Het moet ook zorgen voor niet bijkomende files die in Halle nu al een groot probleem zijn.

Prins Chris bracht een grote ’schup’ en grote borstel mee zodat de schepen van openbare werken Johan Servé mee kon werken aan de archeologische opzoekingen, zodat het wat rapper zou gaan. De prinsen hadden het ook moeilijk met het feit dat daardoor de stoet niet de Ninoofsesteenweg kon gebruiken. Hierdoor konden de bewoners van twee rusthuizen dit jaar niet genieten van de stoet. Prins Chris: “Mijnheer de burgemeester kom morgen maar mee naar de rusthuizen om het de residerenden zelf eens uit te leggen”. Ook het Hallebad kwam ter sprake. “De mensen van sportoase zijn zeker niet gewoon naar Halle te komen? Zij ‘stoefen’ met hun 80.000 bezoekers die ze op 3 maanden krijgen. Wij halen met onze stoet meer dan 100.000 bezoekers op 3 dagen” zegde de prins.